Приймаються статті для публікації в № 2 (30)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 641.85:613.98
 
СВІДЛО Карина,
к. т. н., доцент Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ
 
ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
 
Розглянуто проблему проектування технології десертів геродієтичного призначення. Розроблення мусу "Полуничка" проведено з використанням методу математичного багаторівневого моделювання з урахуванням формалізованих вимог до продукції геродієтичного призначення. Досліджено вплив добавок, які вміщують природні геропротектори, на збитість і стабільність пінної структури для обґрунтування раціональних концентрацій їх введення до харчових композицій десертів геродієтичного призначення.
 
Ключові слова: десерт, геродієтетика, гарбуз, цистозіра, олія амаранту.
 
 ТЕХНОЛОГІЯ ДЕСЕРТІВ ГЕРОДІЄТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНІ ТЕКСТИЛЬНІ ТОВАРИ НА ОСНОВІ ЛЛЯНИХ ВОЛОКОН

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 677.11:338.4:006.015.8
 
БЕРЕЗОВСЬКИЙ Юрій,
к. т. н., доцент Херсонського національного технічного університету
 
ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНІ ТЕКСТИЛЬНІ ТОВАРИ НА ОСНОВІ ЛЛЯНИХ ВОЛОКОН
 
Розглянуто питання виробництва, підвищення якості та конкурентоспроможності екологічно безпечної лляної продукції. Опрацьовано теоретичні питання напрямів створення товарів із новими властивостями та нових конструкцій. Проаналізовано використання властивостей льону в нових товарах.
 
Ключові слова: льон, екологізація, екотовари, товарні ринки.
 
 ЕКОЛОГІЧНО БЕЗПЕЧНІ ТЕКСТИЛЬНІ ТОВАРИ НА ОСНОВІ ЛЛЯНИХ ВОЛОКОН

КРИТЕРІЇ БЕЗПЕЧНОСТІ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 613.2.032.33–027.45
 
ПРИТУЛЬСЬКА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
МОТУЗКА Юлія,
к. т. н., доцент Київського національного торговельно-економічного університету
 
АНТЮШКО Дмитро,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 
КРИТЕРІЇ БЕЗПЕЧНОСТІ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ
 
Досліджено показники безпечності продуктів для ентерального харчування "Реабілакт" і "Реабілакт-Д": вміст токсичних елементів, пестицидів, кількісний та якісний склад мікрофлори протягом рекомендованого терміну зберігання. Встановлено, що дослідні продукти відповідають чинним вимогам.
 
Ключові слова: безпечність, продукти на сухій розчинній основі для ентерального харчування, токсичні елементи, пестициди, мікробіологічні показники.
 
 КРИТЕРІЇ БЕЗПЕЧНОСТІ ПРОДУКТІВ ДЛЯ ЕНТЕРАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ

БЕЗПЕЧНІСТЬ ОВОЧЕВО-ФРУКТОВИХ КОНСЕРВІВ

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 664.8-027.45
 
ОРЛОВА Наталія,
д. т. н., професор Київського національного торговельно-економічного університету
 
КАЗАЧЕНКО Світлана,
к. т. н., ст. викладач Київського національного торговельно-економічного університету
 
КУЗЬМЕНКО Ігор,
аспірант Київського національного торговельно-економічного університету
 
БЕЗПЕЧНІСТЬ ОВОЧЕВО-ФРУКТОВИХ КОНСЕРВІВ
 
Наведено результати дослідження показників безпечності нових консервів із кабачків і аличі та консервів із гарбузів і айви після тривалого зберігання. Розкрито вплив удосконаленого способу отримання овочево-фруктових консервів на їх безпечність.
 
Ключові слова: консерви із кабачків і аличі, консерви із гарбузів і айви, органічні кислоти, контамінанти, абіоз, пастеризація, стерильність, безпечність.
 
 БЕЗПЕЧНІСТЬ ОВОЧЕВО-ФРУКТОВИХ КОНСЕРВІВ

ІДЕНТИФІКАЦІЯ ПАРФУМЕРНИХ РІДИННИХ ВИРОБІВ

Автор: Редактор on . Posted in 2013-2

УДК 665.5–047.27
 
КРЮК Тетяна,
к. т. н., доцент Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського
 
ІДЕНТИФІКАЦІЯ ПАРФУМЕРНИХ РІДИННИХ ВИРОБІВ
 
Розглянуто сучасну нормативну базу виробів парфумерних рідинних. Висвітлено переваги та недоліки чинних національних стандартів. Визначено показники ідентифікації, автентичності та якості парфумерних рідин. Проведено ідентифікацію імпортних туалетних вод, що реалізуються в торгівельній мережі України.
 
Ключові слова: вироби парфумерні рідинні, туалетна вода, стандартизація, ідентифікація, якість, фальсифікація.
 
 ІДЕНТИФІКАЦІЯ ПАРФУМЕРНИХ РІДИННИХ ВИРОБІВ