Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

№2(10)2010

Автор: sveta on . Posted in 2010

 ЗМІСТ
 Інформація про 17-й симпозіум IGWT 5
 До 100-річчя С. Майстренка 7
РИНКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ
МАЗАРАКІ А., МЕЛЬНИК Т.
Зовнішньоторговельна політика: від меркантилізму до неотехнологізму
9
ЗОЛОТАРЬОВА О.
Тенденції розвитку ринку лакофарбових матеріалів
21
ЧЕРНІКОВА Г.
Еволюція теорії торговельних центрів
27
ШВЕЙКОВСЬКА-МУРАДІН М., ФОЛТИНОВИЧ З.
Квоти на викид парникових газів як предмет торгівлі
38
СЕМАК Б., МОЛ.
Екологізація ринку текстилю: інформаційна складова
43
НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ
ПЕРЕСІЧНИЙ М., НЕІЛЕНКО С.
Технологія смузі радіозахисної дії
48
ГОЛУБ Б., ДАНИЛЕНКО С., РУДАВСЬКА Г.
Формування реологічних властивостей синбіотичних молочних напоїв
55
МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ
 ДО ЮВІЛЕЮ ПРОФЕСОРА В. КОЛТУНОВА 61
КОЛТУНОВ В., БЄЛІНСЬКА Є.
Обґрунтування ефективності збереженості редису методом Харрінгтона
62
БІЛЕЦЬКИЙ Е., ТОЛЧИНСЬКИЙ Ю.
Моделювання реологічних властивостей в’язкопластичних матеріалів у харчових технологіях
68
ДУБІНІНА А., СЕЛЮТІНА Г., БІЛОУС В.
Оптимізація умов охолодження огірків
77
ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
РОМАНОВСЬКА Т., ПОБЕРЕЖЕЦЬ І., ДРОБА Н.
Оцінка якості рослинних соків за фізичними параметрами
84
ПОПОВА Н., МЕДВЕДКОВА І.
Зміни енергозабезпечуючих речовин шампіньйонів при зберіганні в модифікованому газовому середовищі
88
ОРЛОВА Н., КУНДІУС Д.
Експертиза маркування фіточаїв із шипшиною
93
КРИЧКОВСЬКА Л., БЕЛІНСЬКА А., ЖУЛІНСЬКА О.
Функціональні компоненти в купажованих рослинних оліях із каротином
97
ГУЦЬ В., СИДОРЕНКО О., ДОНЧЕВСЬКА Р.
Зміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганні
104
ЛЕБСЬКА Т., КОВАЛЬ О., КОЗЛОВА С.
Дослідження структурно-механічних властивостей рибного фаршу з кальмаром
112
ФОРМУВАННЯ ХАРЧОВИХ РАЦІОНІВ НАСЕЛЕННЯ
ГРИГОРЕНКО О.
До питання моніторингу стану харчування населення України
118
ПЕРЕСІЧНА С., КРАВЧЕНКО І.
Організація харчування студентів
125
СОБКО А.
Аналіз харчового раціону дітей у дошкільних закладах
131
УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ
ГЛУШКОВА Т., КОПТЮХ Л.
Оцінка структурно-фізичних властивостей паперу для друку
137
БЕДНАРЧУК М.
Дефекти молодіжного взуття у межах гарантійного строку експлуатації
145
КОЛОМІЄЦЬ Т.
Оцінка якості засобів для миття посуду
150
ГЕТЬМАНЧУК Ю., ПАСАЛЬСЬКИЙ Б.
Застосування полімерів для виготовлення пакувальних матеріалів
154
КАРАВАЄВ Т., СВІДЕРСЬКИЙ В.
Порівняльна оцінка властивостей карбонатних наповнювачів водно-дисперсійних фарб
164
БУЛАХ Ю.
Визначення ознак фальсифікації ювелірного антикваріату
171
ЗАХАРЧУК В., ТКАЧУК В.
Експлуатаційні властивості біопалива із ріпакової олії
176
ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ
МИХАЙЛОВ С., МИХАЙЛОВ В.
Оцінка безпечності синтетичних мийних засобів для дитячого одягу
180

№ 1(9)2010

Автор: Редактор on . Posted in 2010



 ЗМІСТ

ТЕОРІЯ ТОВАРОЗНАВСТВА

ПУГАЧЕВСЬКИЙ Г.
Діалектичні трансформації властивостей товарів 5

РИНКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ

КОЧУБЕЙ Д.
Розробка логістичних стратегій торговельних підприємств 9
ТАРАСЮК М.
Структурні зрушення у розвитку торгівлі України на сучасному етапі 17
ЛІСОВСЬКА Н.
Розвиток ринку лізингових послуг в Україні 29
ТЕРЕЩЕНКО С., ГАЛЬКО С.
Митна вартість імпортних товарів як інструмент захисту національного ринку 37
АНДРІЄВСЬКА Л.
Основні тенденції розвитку вітчизняного та світового ринку паперових виробів санітарно-гігієнічного призначення 41
ШЛАПАК О.
Стан ринку панчішно-шкарпеткових виробів в Україні 47

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ

ПИВОВАРОВ Є., ПИВОВАРОВА О., ГРИНЧЕНКО О.
Наукове прогнозування закономірностей структуроутворення системи "натрію альгінат – кальцію сульфат – вода" 52
ДЗЮНДЗЯ О.
Фруктові соуси на основі продуктів переробки хурми 62
ЛЕБСЬКА Т., ГРИГОР’ЄВА Л., КАРПОВЕЦЬ П.
Особливості хімічного складу  та перспективи використання біологічно активної добавки "Сквамарин" 67

МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ

ГОЛУБ Б.
Аналізування мікробіологічних  небезпечних чинників виробництва синбіотичних молочних напоїв при розробці системи НАССР 74
МАЛЮК Л., ДУБІНІНА С.
Оптимізація рецептур овочево-сиркових паст 82
БУЛАХ Ю.
Проблеми оцінки автентичності культурних цінностей із золота скіфського періоду 90
ГРИГОРЕНКО О., П’ЯТНИЦЬКА Г.
Нові підходи до визначення конкурентоспроможності продукції у закладах ресторанного господарства 98

ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ  ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

БУЛАХ М.
Генетично детерміновані господарсько-товарознавчі ознаки сортів гарбуза залежно  від стадії їхнього онтогенезу в умовах Полісся 107
ЖУК В., БАЛЯ Л.
Вплив вологотермічної обробки  на біологічну цінність зернової квасолі 116
ОРЛОВА Н., БЕЛІНСЬКА С.
Показники-індикатори змін якості  швидкозамороженої плодоовочевої продукції 121
МАНДРИКА В., САМОЙЛЕНКО А.
Оцінка якості фруктових мільтивітамінних соків і нектарів 127
ГОРЯЧОВА О., НАУМЕНКО К.
Дослідження аромату сортових  яблучних соків 133
КУНДІУС Д., ГОНЧАРОВА І.
Біологічна цінність фіточаїв із плодами шипшини 138
ТИЩЕНКО Є., ЛУК’ЯНЧУК Т.
Якість майонезу як фактор  його конкурентоспроможності 142
ХОЛОДОВА О.
Формування властивостей ковбасного фаршу з використанням нуту 146
СИДОРЕНКО О., МОСКАЛЮК Р., ПАВЛЮЧЕНКО Ю.
Біологічна цінність білків заливної  рибної продукції 152
ВАЩЕНКО В.
Оцінка конкурентоспроможності хліба нового асортименту на ринку України 158
ПЕРЕСІЧНИЙ М., СОБКО А.
Аналіз харчового раціону дітей  шкільного віку в умовах санаторно-курортного закладу 163

УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ  НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

АРТЮХ Т., ШЕГІНСЬКИЙ О.
Дослідження стійкості до старіння  взуттєвих синтетичних шкір 169

ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ  ТОВАРІВ

КОЛТУНОВ В., БЄЛІНСЬКА Є.
Теоретичне обґрунтування та практичне застосування тривалого зберігання редису  в поліетиленовій тарі 173

ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ

АНТОНЕНКО А., КРАВЧЕНКО М.
Оцінка безпечності соусної продукції 184
ЧЕРНЯК Л., МЕРЕЖКО Н., КАРАВАЄВ Т.
Екологічна безпечність полімерних матеріалів на основі полістиролу 189