Приймаються статті для публікації в № 3 (31)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

Статті

ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕЧНІСТЬ ПОЛІМЕРНИХ МАТЕРІАЛІВ НА ОСНОВІ ПОЛІСТИРОЛУ

Автор: Редактор on . Posted in 2010-1

УДК 547.637: 621.315.617
 
ЧЕРНЯК Людмила,
к. т. н., доцент Київського національного  торговельно-економічного університету
 
МЕРЕЖКО Ніна,
д. т. н., професор Київського національного  торговельно-економічного університету
 
КАРАВАЄВ Тарас,
к. т. н., доцент Київського національного  торговельно-економічного університету
 
ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕЧНІСТЬ ПОЛІМЕРНИХ МАТЕРІАЛІВ НА ОСНОВІ ПОЛІСТИРОЛУ
 
Наведено характеристику закономірностей міграції шкідливих компонентів із полістирольних пластмас і виробів із них з метою попередження їх негативного впливу на організм людини. Отримано результати, які свідчать – полістирольні матеріали, що ввозяться в Україну, є хімічно стабільними, а їхні санітарно-гігієнічні властивості – позитивними.
 
 ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕЧНІСТЬ ПОЛІМЕРНИХ МАТЕРІАЛІВ НА ОСНОВІ ПОЛІСТИРОЛУ

ОЦІНКА БЕЗПЕЧНОСТІ СОУСНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Автор: Редактор on . Posted in 2010-1

УДК 664.871:658.772
 
АНТОНЕНКО Артем,
аспірант Київського національного  торговельно-економічного університету
 
КРАВЧЕНКО Михайло,
д. т. н., професор Київського національного  торговельно-економічного університету
 
ОЦІНКА БЕЗПЕЧНОСТІ СОУСНОЇ ПРОДУКЦІЇ
 
Досліджено нові соуси "Сонячний", "Баланс", "Горець" і "Веселка", виготовлені на основі композиційних сумішей із білково-жирової добавки "Супер" ЄСО®, гуміарабіку (FІBREGUM™), пектину GRINDSTED YF 738 і лактату кальцію та традиційні аналоги "Молочний", "Білий", "Ткемалі" і "Яблучний"  за показниками безпечності. Визначено, що вміст токсичних елементів, мікотоксинів, пестицидів, радіонуклідів і мікробіологічні показники не перевищують норм для такої продукції та безпечні через 24 год зберігання. На нові соуси розроблена й затверджена нормативна та технологічна документація.
 
 ОЦІНКА БЕЗПЕЧНОСТІ СОУСНОЇ ПРОДУКЦІЇ

ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ТА ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ТРИВАЛОГО ЗБЕРІГАННЯ РЕДИСУ В ПОЛІЕТИЛЕНОВІЙ ТАРІ

Автор: Редактор on . Posted in 2010-1

УДК 635.15
 
КОЛТУНОВ, Віктор,
д. с.-г. н., професор Київського національного  торговельно-економічного університету
 
БЄЛІНСЬКА Євгенія,
ст. викладач  Полтавського університету  споживчої кооперації України
 
ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ТА ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ТРИВАЛОГО ЗБЕРІГАННЯ РЕДИСУ В ПОЛІЕТИЛЕНОВІЙ ТАРІ
 
Проаналізовано й теоретично обґрунтовано фактори, що впливають на тривале зберігання редису. Досліджено різні способи зберігання редису, серед яких обрано найкращий за ємністю пакування, товщиною поліетиленової плівки, кількістю втрат, інтенсивністю дихання та вмістом газів у коренеплодах.
 
 ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ТА ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ТРИВАЛОГО ЗБЕРІГАННЯ РЕДИСУ В ПОЛІЕТИЛЕНОВІЙ ТАРІ

ДОСЛІДЖЕННЯ СТІЙКОСТІ ДО СТАРІННЯ ВЗУТТЄВИХ СИНТЕТИЧНИХ ШКІР

Автор: Редактор on . Posted in 2010-1

УДК 675.92: 620.2
 
АРТЮХ  Тетяна,
д. т. н., професор Київського національного  торговельно-економічного університету
 
ШЕГІНСЬКИЙ Олег,
асистент Луцького національного технічного університету
 
ДОСЛІДЖЕННЯ СТІЙКОСТІ ДО СТАРІННЯ ВЗУТТЄВИХ СИНТЕТИЧНИХ ШКІР
 
Проведено дослідження зміни властивостей взуттєвих синтетичних шкір при гідролітичному та світло-тепловому старінні. Експериментально доведено, що шкіри, виготовлені на водному розчині поліуретану, за споживчими властивостями не поступаються шкірам, виготовленим на основі поліефіруретану, і є екологічно безпечними у використанні.
 
 ДОСЛІДЖЕННЯ СТІЙКОСТІ ДО СТАРІННЯ ВЗУТТЄВИХ СИНТЕТИЧНИХ ШКІР

АНАЛІЗ ХАРЧОВОГО РАЦІОНУ ДІТЕЙ ШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ САНАТОРНО-КУРОРТНОГО ЗАКЛАДУ

Автор: Редактор on . Posted in 2010-1

УДК 371.217.2
 
ПЕРЕСІЧНИЙ Михайло,
д. т. н., професор Київського національного  торговельно-економічного університету
СОБКО Анна,
к. т. н., ст. викладач Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького
 
АНАЛІЗ ХАРЧОВОГО РАЦІОНУ ДІТЕЙ ШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ САНАТОРНО-КУРОРТНОГО ЗАКЛАДУ
 
Надано результати аналізу хімічного складу харчового раціону дітей шкільного віку в умовах санаторно-курортного закладу. Обґрунтовано необхідність суттєвого коригування раціону з урахуванням засвоюваності, синергізму та взаємодії речовин, що входять до складу продуктів харчування, сучасні потреби дитячого організму в деяких вітамінах і мікроелементах.
 
 АНАЛІЗ ХАРЧОВОГО РАЦІОНУ ДІТЕЙ ШКІЛЬНОГО ВІКУ В УМОВАХ САНАТОРНО-КУРОРТНОГО ЗАКЛАДУ