УВАГА! Нова платформа Міжнародного науково-практичного журналу «Товари і ринки».
Перейти за посиланням -  
http://journals.knute.edu.ua/commodities-and-markets/index

КАЧЕСТВО ЦЕЛЬНОЗЕРНОВОГО ПШЕНИЧКОГО ХЛЕБА С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОРНЕПЛОДНЫХ ОВОЩЕЙ

Автор: sveta on . Posted in 2012

УДК 664.661:635.1.
 
КОРДЗАЯ Н.,
к. т. н., ассистент,
Одесская национальная академия пищевых технологий
 
МАРДАР М.,
к. т. н., доцент,
Одесская национальная академия пищевых технологий
 
КАЧЕСТВО ЦЕЛЬНОЗЕРНОВОГО ПШЕНИЧКОГО ХЛЕБА С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОРНЕПЛОДНЫХ ОВОЩЕЙ
 
Проведена оценка качества цельнозернового пшеничного хлеба с добавлением корнеплодных овощей (сельдерея, петрушки, пастернака) путем изучения их органолептических показателей, пищевой и биологической ценности, особенностей структуры, показателей безопасности и медико-биологических свойств. Рассчитан комплексный показатель качества нового вида хлеба.
 
Ключевые слова: цельнозерновой хлеб, корнеплодные овощи, оценка качества хлеба, микроструктура хлеба.

 КАЧЕСТВО ЦЕЛЬНОЗЕРНОВОГО ПШЕНИЧКОГО ХЛЕБА С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОРНЕПЛОДНЫХ ОВОЩЕЙ

2(14)2012

Автор: sveta on . Posted in 2012



 
ЗМІСТ 

 
РИНКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ

ТКАЧЕНКО Т., БОЙКО М.
Формування споживчої цінності туристичного продукту ......................................................................5
 
П’ЯТНИЦЬКА Г., РАКША Н., ГРИГОРЕНКО О.
Розвиток ринку алкогольних напоїв в Україні ...................................................................................17
 
АРТАМОНОВА Г.
Реалії ринку фармацевтичної продукції в Україні ...............................................................................26
 
ШВЕЦЬ О.
Перспективи розвитку ринку текстилю спеціального призначення в Україні ........................................33
 
МІКЛАШЕВСЬКА Ю., ХРОБАТЕНКО О.
Законодавче регулювання виробництва та обігу харчових продуктів для спортсменів .........................39

 

  МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ

КОЛОМІЄЦЬ Т., МЕРЕЖКО Н., ОСІЄВСЬКА В.
Методологічні засади ідентифікації споживчих товарів .......................................................................48
 
СИДОРЕНКО О.
Методологія прогнозування змін якості рибних продуктів під час товароруху .....................................54
 
ФОРОСТЯНА Н., БАГЛЮК С., ЛАЗАРЕНКО М.
Ультразвукові дослідження набухання крохмалів у воді ....................................................................62
 
САМОЙЛЕНКО А., МЕТЕЛЬСЬКА Н., ШАПОВАЛОВА М.
Науково-практичні підходи до ідентифікації соків і нектарів ...............................................................70
 
ДОНЧЕВСЬКА Р., ТУНІЦЬКА А.
Інноваційні заморожені заливні рибні продукти .................................................................................79

  

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ

ПРИТУЛЬСЬКА Н., АНТЮШКО Д., МОТУЗКА Ю.
Наукові підходи до розробки продуктів для людей із термічними травмами ........................................89
 
СОБКО А., ПЕРЕСІЧНА С.
Технології пудингів для харчування дітей дошкільного віку ...............................................................98
 
КРАВЧЕНКО М., КРИВОРУЧКО М., ПОП Т.
Якість борошна з зерна пшениці, пророщеного в розчині морської харчової солі ..............................106
 
БИТЮТСЬКА О., ЛЮБЧИК В., ОВСЯННІКОВА Т.

Використання молюска в технології дієтичних продуктів...................................................................111

 

  ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

КОЛТУНОВ В., БУЛАХ М.
Структурні складові плодів гарбуза ................................................................................................122
 
ДУБІНІНА А.
Особливості накопичення контамінантів овочевими культурами .......................................................130
 
КУЗЬМЕНКО І., ГОНЧАРОВА І.
Харчова та біологічна цінність овочево-фруктових консервів ...........................................................139
 
ОРЛОВА Н., НЕСТЕРЕНКО Н., КАМЄНЄВА Н.
Фракційний склад білка швидкозаморожених напівфабрикатів із печериць .......................................147
 
БЕЛІНСЬКА С., ДЬЯКОВ О., Р.
Органолептичні властивості купажованих швидкозаморожених соків із м’якоттю .............................154
 
ФЕДОРОВА Д., КОЗАЧИШЕНА О.
Мінеральний склад концентратів супів-пюре для військовослужбовців .............................................165

 

  ФОРМУВАННЯ ХАРЧОВИХ РАЦІОНІВ НАСЕЛЕННЯ

ПЕРЕСІЧНИЙ М., МАГАЛЕЦЬКА І.
Фізіологічні потреби у нутрієнтах людей розумової праці ................................................................173

  

УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

КАРАВАЄВ Т., СВІДЕРСЬКИЙ В.
Естетичні властивості покриттів з водно-дисперсійних фарб .............................................................181
 
ГЛУШКОВА Т., БАРАБАШ С.
Ідентифікаційна експертиза паперу при митному оформленні ............................................................191
 
БУЛАХ Ю.
Склад сплавів коштовностей скіфського та сарматського періодів ...................................................197
 
ДОМНІЧЕНКО Р.
Експлуатаційні властивості епоксидно-акрилових покриттів .............................................................204

  

ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ

КАТРИЧ В.
Безпечність взуття для дітей ............................................................................................................211

 Відомості про авторів .................................................................................................................217

1(13)2012

Автор: Редактор on . Posted in 2012

 ЗМІСТ
 
РИНКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ

ГОЛОШУБОВА Н.
Торгівля на ринках: напрями розвитку в Україні .....................................................................................5
 
МОСКВІТІНА Т.
Логістичні рішення на ринку швидкопсувних товарів ............................................................................15
 
ЧЕРЕПОВ В.
Вибір постачальників товарів торговельним підприємством ...................................................................23
 
КУЗЬМЕНКО І.
Тенденції розвитку ринку консервованої плодоовочевої продукції України ............................................30
 
ЖУКЕВИЧ О., РУДАВСЬКА Г.
Виробництво та споживання соусів в Україні ........................................................................................37
 
МИХАЙЛОВ В., МИХАЙЛОВ С.
Напрями розвитку асортименту побутових пральних машин ..................................................................46
 
 

УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ

 

БЕЛІНСЬКА С., МОРОЗ О.
Ефективність управління виробництвом швидкозаморожених плодоовочевих продуктів .........................52
 
ОРЛОВА Н., НЕСТЕРЕНКО Н., КАМЄНЄВА Н.
Оптимізація якості швидкозаморожених напівфабрикатів із культивованих печериць ..............................64
 
САВЧЕНКО Т., ТАРАСЕНКО І.
Автоматизована система управління закладами ресторанного господарства ...........................................72
 

 

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ

 
КРАВЧЕНКО М., КРИВОРУЧКО М., АНТОНЕНКО А.
Структурно-механічні властивості прісного тіста з борошна пророщеного зерна пшениці ........................82
 
КОРЗУН В., АНТОНЮК І.
Солодкі соуси для профілактики йоддефіцитних захворювань ...............................................................89
 
РАКША-СЛЮСАРЕВА О., КРУЛЬ В., МЕДВЕДКОВА І.
Якість м’ясних посічених напівфабрикатів функціонального призначення ..............................................95
  
 
 

ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

 
КОРДЗАЯ Н., МАРДАР М.
Якість цільнозернового пшеничного хліба з використанням коренеплідних овочів ...............................102
 
ГАЙДАЙ І.
Фенольні сполуки продуктів переробки плодів дерену ........................................................................110
 
ОДАРЧЕНКО А.
Зміни анатомічної будови заморожених ягід залежно від попередньої обробки ....................................117
 
ШАПОВАЛОВА Н.
Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробів .................................................123
 
ЧЕПЕЛЬ Н.
Використання ароматизаторів у виробництві особливої горілки "Капітан" ............................................131
 
СКОРЧЕНКО Т., ШПАЧУК Л., ОСЬМАК Т.
ЯКІСТЬ ЗГУЩЕНОГО ВАРЕНОГО МОЛОКА З ГЛЮКОЗНО-ФРУКТОЗНИМИ СИРОПАМИ .............................................138
 
СИДОРЕНКО О., ТУНІЦЬКА А.
Біологічна цінність вторинної рибної сировини ..................................................................................144
 
 

УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

 
ПУГАЧЕВСЬКИЙ Г., ШВЕЦЬ О.
Властивості базальтових волокон ...................................................................................................151
 
ОСИКА В., МОСТИКА К.
Конкурентоспроможність паперових пакувальних матеріалів ..........................................................156
 
АНДРІЄВСЬКА Л., ГЛУШКОВА Т., ПИЛИПЕНКО С.
Оцінка якості паперової продукції санітарно-гігієнічного призначення .............................................164
 
СЕМАК Б.
Вплив способів оброблення текстильних матеріалів на тривалість їх життєвого циклу ......................171
 
 

ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ

 
МАЛИГІНА В., СУССЬКА М.
Управління безпечністю охолодженого м’яса бройлерів на основі принципів ХАССП .....................177