Приймаються статті для публікації в № 1 (29)
Міжнародного науково-практичного журналу "Товари і ринки" з технічних наук 

2015.2(20)

Автор: sveta on . Posted in 2015

 ЗМІСТ

 ЗАХИСТ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ

ПРИТУЛЬСЬКА Н.
Система захисту прав споживачів в Україні: проблеми реформування 5
 

ПРОБЛЕМИ КЛАСИФІКАЦІЇ ТОВАРІВ

МОТУЗКА Ю., АНТЮШКО Д.
Класифікація продуктів для ентерального харчування 17
 

МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ

КОЛТУНОВ В., КОВАЛЬ А., РОМАНЕНКО Р.
Діагностика технічної стадії стиглості кукурудзи цукрової 25
 
ДЗЮБА Н.
Ідентифікація ІЧ-спектроскопією комплексоутворення амілаза – глютин 33
 

ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

БЕЛІНСЬКА С.
Динаміка активності ферментів при переробці баклажанів 41
 
РУДАВСЬКА Г., ХАХАЛЄВА І., ЧИКУН Н.
Ідентифікація за вмістом інуліну сухих розчинних напоїв із цикорію 49
 
БОЖКО Т., ПАВЛІШ Л.
Оцінювання якості лікерів за профілем флейвору 57
 
ЖУКОВА Я., ПЕТРИЩЕНКО С., ОЛІЙНИЧЕНКО О.
Критерії інтенсивності аромату кисловершкового масла 64
 
ШУГАЙ М., ЧОРНА Н.
Селекція штамів Lactobacillus spр. для захисних композицій при виробництві сирів 73
 
ФЕДОРОВА Д., КУЗЬМЕНКО Ю.
Біологічна цінність риборослинних напівфабрикатів на основі бичка азовського 85
 

УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ
НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

 
МОСТИКА К., ОСИКА В., КОПТЮХ Л.
Дослідження властивостей жиронепроникного пакувального паперу 98
 
СТРЕТОВИЧ С.
Вплив наповнювача на непрозорість і білість паперу для письма 105
 

ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ

 МЕЛЬНИК О., ХУДІК Л.
Збереженість яблук ранньозимових сортів із післязбиральною обробкою
1-метилциклопропеном
112
 

ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ

СИДОРЕНКО О., БОЛІЛА Н., КОРОТЕЦЬКИЙ В.
Характеристика безпечності м’яса чорноморської акули катран
за вмістом важких металів
124
 
ГОЛУБ Б.
Вивчення мікробіологічної безпечності пробіотиків 132
 

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

 ДЕЙНИЧЕНКО Г., ГУЗЕНКО В., ГАФУРОВ О.
Якість харчових рідин ультрафільтраційного концентрування 140
 
МІНОРОВА А.
Вплив параметрів ультрафільтрації підсирної молочної сироватки на вміст білка 150
 
МАКОВЕЦЬКА С., М’ЯКШИЛО О.
Візуальна інтерпретація технологічних процесів
цукрового виробництва з використанням методу "Обличчя Чернова"
156
 

ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ

ІНДУТНИЙ В.
Застосування функції розподілу Лоренца в товарознавстві 168

2015.1(19)

Автор: sveta on . Posted in 2015

 ЗМІСТ

 УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ

ПРИТУЛЬСЬКА Н., ФЕДОРОВА Д., БОНДАРЕНКО Є.
Концептуальні засади формування системи соціального харчування в Україні 5
 
РУЖЕВІЧЮС Ю.
Нові виклики до управління якістю 18
 

РИНКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ

ДОНЧЕВСЬКА Р.
Розвиток рибного господарства України 28
 
ДИШЛОВА В.
Ринкова вартість виробів із бурштину 41
 

МЕТОДОЛОГІЧНІАСПЕКТИОЦІНЮВАННЯЯКОСТІТОВАРІВ

ГОНЧАРОВА І.
Фератна технологія очищення води природних джерел від нітритів 50
 
ШАПОВАЛ С., ШЕВЧЕНКО Р.
Інженерно-технічне моделювання системи життєзабезпечення готельно-ресторанного комплексу 60
 
ЛУЦЬКА Н., САВЧЕНКО Т.
Математичне моделювання системи управління технологічним об’єктом харчового підприємства 73
 

ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

АСЛАНЯН С., АНТЮШКО Д., МОТУЗКА Ю.
Елементний склад продуктів для ентерального харчування 84
 
РУДАВСЬКА Г., БОЖКО Т., МЕТЕЛЬСЬКА Н.
Напрями удосконалення класифікації лікерів 90
 
ГАСАНОВА А., СОКОЛОВСЬКА О., КОРЗУН В.
Фортифікація пастильних виробів йодом 98

ДІТРІХ І., ЛИТВИН Я.
Айва японська як інгредієнт плодово-ягідного морозива 106
 
ПОБЕДАШ М., СИДОРЕНКО О., РОМАНЕНКО Р.
Формування якості рибних пресервів із дрібних оселедцевих риб 112
 

УДОСКОНАЛЕННЯ СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ НЕПРОДОВОЛЬЧИХ ТОВАРІВ

МЕРЕЖКО Н., ШУЛЬГА О.
Експлуатаційні властивості покриттів з модифікованими каолінами 121
 
КАРАВАЄВ Т.
Водно-дисперсійні фарби для отримання покриттів із середнім глянцем 128
 
КОМАХА В., СВІДЕРСЬКИЙ В.
Процеси взаємодії в системі "модифікований карбонатний наповнювач – плівкоутворювач" 135
 
АНДРІЄВСЬКА Л., ГЛУШКОВА Т., КОПТЮХ Л.
Евкаліптова целюлоза як альтернативна сировина у виробництві паперу 142
 
ПІРКОВІЧ К.
Ідентифікація антикварних ювелірних предметів зі срібла за мікроструктурою 148
 

ЗБЕРЕЖЕННЯ ЯКОСТІ ТОВАРІВ

БЕЛІНСЬКА С., КЛЯЧИН І.
Трансформація форм води при зберіганні та заморожуванні квасолі стручкової овочевої 154
 
КОЛТУНОВ В., БУЛАХ М.
Інтенсивність дихання плодів гарбуза при зберіганні 162
 

ПРОБЛЕМИ БЕЗПЕЧНОСТІ ТОВАРІВ

ЧИКУН Н., ПАСАЛЬСЬКИЙ Б., ПУЗІЙ О.
Ефективність вітчизняних адсорбентів при очищенні води від йонів Феруму (III) 170
 
ДЬЯКОВА Ю., ОРЛОВА Н.
Безпечність баклажанових снеків 175
 
НЕЗДОЛІЙ А.
Визначення гострої токсичності in vivo кондитерських виробів для людей з тривалим статико-фізичним навантаженням 183
 

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОЗДОРОВЧИХ ПРОДУКТІВ

СІМАХІНА Г., НАУМЕНКО Н.
Інновації у харчових технологіях 189
 
КРАВЧЕНКО М., ПОП Т., КРИВОРУЧКО М.
Технологічні властивості тістових напівфабрикатів з порошком із листя волоського горіха 201
 
АНТОНЮК І., ДЕЙНИЧЕНКО Л.
Технологія млинчиків із використанням гідролізату "Рапамід" 209